5 min. 10 min.
- nov 21
- 53
Najszybsza zupa czosnkowa z grzankami
2 komentarzy
Zostaw komentarz Annuler la réponse.

Liste de contenu
- 9arômes
- Bukiet aromatów: sprytny, francuski wynalazek.
- Krem brulee lawendowy/crème brûlée à la lavande
- Najszybsza zupa czosnkowa z grzankami
- Bukiet aromatów, francuski praktyczny wynalazek
- Grzyby: prowansalski, pyszny przepis.
- Cytryny w oliwie, kuchnia śródziemnomorska.
- Czosnek marynowany w oliwie i ziołach, pyszny i zdrowy przepis śródziemnomorski.
- Olej z oliwek, płynne złoto Południa
- Trufle – czarne diamenty Prowansji,
- 25Gâteaux
- Kwiaty akacji w ciemnej czekoladzie
- Tarta cytrynowa z bezami, krok po kroku
- Chocolate mousse, traditional french dessert
- Tarta morelowo-waniliowa: najpyszniejsza
- Ciasto czereśniowe najlepsze
- Clafoutis: ciasto czereśniowe najlepsze
- Tarta karmelowo-czekoladowa « Słodka Zofia ».
- Ciasto na tartę w 5 minut.
- Krem brulee lawendowy/crème brûlée à la lavande
- Mus czekoladowy z karmelem i chrupiącymi migdałami
- Grzane wino Świętej Barbary
- Tarta karmelowo-jabłkowa, ciepła i pyszna, krok po kroku
- Tarta z figami dla zakochanych
- Tarta z jabłkami, pyszna i szybka. Krok po kroku.
- Czekoladowe ciasto z orzechami włoskimi i chrupiącymi migdałami
- Baklawa z włoskimi orzechami. Stary, sprawdzony, rodzinny przepis.
- Figues au miel et au vin blanc
- Tarte aux tomates
- 6volaille et gibier
- 56légumes et fruits
- Cyganka: bakłażany duszone z pomidorami, czosnkiem i ziołami.
- Kostki lodu z dzikich owoców
- Pączki z kwiatami cukinii, kuchnia prowansalska
- Szparagi z szynką surową i serem szybkie i pyszne
- Humus śródziemnomorski wersja hot
- Pory gotowane na parze, sos vinaigrette
- Tarta porowa najlepsza ever
- Zimowa sałatka kolorowa
- Awokado, pomarańcza, migdały…przepis śródziemnomorski
- Świeży szpinak z czosnkiem i ziołam prowansalskimi.
- Awokado, grejpfrut, czerwony pieprz.
- Humus śródziemnomorski
- Zupa z dyni z temperamentem
- Fasolka szparagowa duszona z ziołami i cebulą
- Tarta morelowo-waniliowa: najpyszniejsza
- Ciasto czereśniowe najlepsze
- Clafoutis: ciasto czereśniowe najlepsze
- Młody bób w pomidorach.
- 3confiture
- 13viande
- Cielęcina w białym sosie, pyszny francuski klasyk
- Pieczeń wieprzowa zapiekana w mleku i ziołach
- Królik duszony w sosie jabłkowo-estragonowym.
- Kaszanka z jabłkami, kuchnia francuska
- Nereczki cielęce po francusku
- Soczewica Kopciuszka
- Świnka w różowym winie i ziołach prowansalskich/wieprzowe sauté
- Kiełbaski zapiekane w białym winie, kuchnia francuska
- Pieczeń cielęca w porto
- Udziec z kozy z chrupiącą skórką
- Królik w musztardzie i ziołach prowansalskich, pyszny domowy przepis
- Osso buco aux oranges
- Świnka w mleku z prowansalską szałwią
- 4plats aux œufs
- 8Entrées
- 6poissons
- 4salades
- 1fromages
- 6sauces
- 6vin et liqueurs
- 6soupes
A propos de moi
Czy po tej zupie bardzo zionie z pyska? Ta porcja starczy dla 2 osób?
Ja robię taką porcję dla dwóch osób i głodni nie jesteśmy 😀 A co do zionięcia, to zawsze jemy ją w tym samym czasie więc trudno mi powiedzieć, ale chyba nie za bardzo ponieważ ten czosnek jest jednak trochę podgotowany. Buziaki, Bobiku, zrób sobie taką zupę, nie pożałujesz :):):)